Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Kinderen niet meteen terug naar ouders

Als de voor jihadplannen gearresteerde ouders uit Huizen worden vrijgelaten, krijgen zij hun kinderen niet meteen terug. De Raad voor de Kinderbescherming wil dan eerst onderzoeken of de kinderen veilig zijn bij hun ouders, ook als het OM besluit niet verder te vervolgen. De twee koppels werden vrijdag gearresteerd en worden ervan verdacht met hun in totaal zes kinderen naar Syrië te willen afreizen om zich bij de IS te voegen. Gisteren werd ook bekend dat de politie een 29-jarige man uit Den Haag heeft aangehouden die in Syrië is geweest. Hij wordt ervan verdacht meegevochten te hebben in het land.

Meer over maatregelen tegen Syriëgangers op pagina 10.