Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Brandpunt Profiel

Vandaag begint een nieuwe reeks van Brandpunt Profiel, een programma met portretten van prominenten uit binnen- en buitenland.

In de eerste aflevering staat Louis van Gaal centraal. De eigenzinnige voetbalcoach staat na een succesvolle zomer met het Nederlands eftal op dit moment onder grote druk bij Manchester United. Aan de hand van gesprekken met jeugdvrienden en journalisten schets Brandpunt een beeld van de trainer. Aan het woord komen onder andere Hugo Borst, Kees Jansma en Maarten Spanjer. Presentatie: Eva Jinek.

NPO 2, 20.25-21.10u.