In beeld

Het tragische lot van zwerfhonden in Kabul

De Afghaanse hoofdstad Kabul heeft te kampen met een grote hoeveelheid zwerfhonden. En daar wordt op zeer effectieve en ietwat lugubere wijze wat aan gedaan, in de hoop zo bewoners te beschermen tegen ziektes, vooral hondsdolheid. 17.600 honden zijn vorig jaar door gemeentewerkers vergiftigd en zo gedood. "Bruut effectief", schrijft persbureau AFP over de methoden in Kabul. De hondenvangers, gehuld in oranje pakken, gebruiken lange stalen haken, houten staven en grote netten om de honden te pakken te krijgen. Daarna wordt er vergif als het ware gesmeerd in de bek van de hond. Soms wordt er 's nachts vlees met vergif achtergelaten. Volgens dierenwelzijnsexperts zijn de methoden onnodig moedwillig wreed, schrijft AFP, en ook nog eens nutteloos.
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar
De honden worden gelokt met vlees met vergif.
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar
AFP/ Wakil Kohsar