Geen ‘gratis lunch’ voor Google-medewerkers

Foto iStock

Wat gebeurde er in Amerika terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Er bestaat niet zoiets als een ‘free lunch’. Ook niet bij Google. De internetgigant kan gaan rekenen op een dikke rekening van de belastingdienst voor de standaard gratis lunch voor medewerkers, schrijft Valleywag.

Nu maakt de keuken van Google het ook wel erg bont met een rekening van miljoen dollars voor kippenvlees, per maand. De gratis maaltijden voor Silicon Valley-medewerkers, doorgaans bereid door chefs met hoogwaardige organische groente en vlees, zijn volgens de belastingdienst een belastbare secundaire arbeidsvoorwaarde. De rekening kan tot zo’n 30 procent van de waarde van het voedsel oplopen.

Google heeft vast wel ergens driehonderdduizend dollar in een laatje liggen voor de belasting op de kip. Maar het achterstallig bedrag tot ver in het verleden (2009?) kan nog flink oplopen. Volgens The Wall Street Journal kan de belastingdienst zich opmaken voor een felle strijd tegen Google en de knorrende magen van zijn medewerkers.

Geen naaktfoto’s, maar credit cards bij lek Home Depot

Bij Home Depot kan je naast gereedschap, tuinstoelen en verf ook een credit card krijgen. Dat laatste gaat klanten vanaf mogelijk kopzorgen bezorgen volgens The Wall Street Journal. Het bedrijf onderzoekt samen met de autoriteiten een lek waarbij mogelijk betaalgegevens en andere informatie van klanten in verkeerde handen zijn gevallen.

TechCrunch haalt er voor het gemak even het “Grote Target Schandaal” bij. Vorig jaar kwamen de gegevens van zeventig miljoen klanten van het warenhuis op straat te liggen. Hackers konden via een lek de credit cards van Target-klanten namaken en gebruiken.

Nu lijkt het er misschien op alsof alleen warenhuizen en tuincentra onvoldoende beveiligd zijn tegen cyberaanvallen. Ook J.P. Morgan werd eind vorige maand ook vermoedelijk het slachtoffer van hackers. En laten we uiteraard al die gelekte naaktfoto’s van beroemdheden niet vergeten.

Pinda-vrije zones werken in vliegtuig

In vliegtuigen wordt tegenwoordig om van alles gevochten: beenruimte, die duivelse ‘knee defender‘ en natuurlijk om de beste plekken. Maar bij United Airlines wordt in ieder geval niet meer gevochten over pinda’s, meldt de Chicago Tribune.

De vliegtuigmaatschappij stelde recentelijk bufferzones in om mensen met notenallergieën zover mogelijk uit de buurt te houden van passagiers die pinda’s eten. Het melden van een overactieve afweerreactie tegen de dopvruchten is sinds juni verplicht. Zo kunnen reizigers zonder te vrezen voor hun leven veilig reizen.

De beleidsverandering is een groot succes volgens United Airlines. Het voorkomt moeilijke gesprekken met opstandige passagiers die het hun door God gegeven recht vinden om zakjes pinda’s open te scheuren. Ook al zitten ze naast iemand die er een anafylactische shock van kan krijgen en daaraan kan overlijden. Nu nog een oplossing voor die ‘knee defender’…

    • Hans Klis