Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Hope Floats

(Forest Whitaker, 1998). Tweede regie van acteur Whitaker is typisch ‘warm menselijk drama’. Met Sandra Bullock als Birdee Pruitt, een bedrogen echtgenote die met haar dochtertje uit Chicago terugkeert naar haar geboortestadje in Texas en aldaar behoedzaam een nieuwe relatie begint met een altijd versmade jeugdvriend (zanger Harry Connick Jr.) en haar bemoeizieke moeder (Gena Rowlands) trotseert. In het stadje Smithville, waar roddel en achterklap heerst, ontdekt voormalig cheerleader en schoonheidskoningin Birdee dat ze over een eigen persoonlijkheid beschikt.

RTL8, 20.30-22.45u.