Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Holy Motors

(Leos Carax, 2012). Met een speciale double bill gedenkt Arte dat de Franse filmmaker Leos Carax precies dertig jaar geleden debuteerde met Boy Meets Girl. Zijn grootste succes volgde een paar jaar later met Les amants du Pont-Neuf (1991). Twee jaar geleden scoorde zijn Holy Motors hoge ogen op de jaarlijstjes van menig filmcriticus. Het is een krankzinnige film die alle kanten opschiet en nauwelijks na te vertellen is. Misschien geeft de documentaire Leos Carax - Mr. X, die Arte erna uitzendt, antwoord op de vraag waar Holy Motors nou eigenlijk over gaat.

Arte, 21.50-23.45u.