Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voeding

Evernote gaat nu ook offline

4

Evernote, het digitale kladblok, heeft de marketing prima op orde. Met een enthousiasme dat doet denken aan bepaalde Apple-gebruikers heeft Evernote nu ook fans, of neigt het meer naar aanbidding als je Evernote-sokken of shirts gaat kopen in hun Market? Businessweek berichtte dat Evernote maandelijks al een miljoen dollar omzet via hun Market waar je ook een scanner, een stylus, hoesjes, tassen en portemonnees kunt kopen. Volgende maand komen daar nog wat spullen bij om je bureau geordend te houden. Een bakje voor losse spullen, een houder voor een telefoon en een tablet. De vormgeving is belangrijk, het merk ook en de prijs is nooit laag. Evernote doet het precies zoals Apple en vooralsnog werpt dat vruchten af.