Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Horizon: Inside the Dark Web

Vijfentwintig jaar na de introductie van het wereldwijde web bestaat er controverse over de veiligheid van onze gegevens. Horizon kijkt naar de duistere kant van het internet en praat met hackers en wetenschappers die iets willen doen tegen de schending van het recht op privacy. Hun acties zorgen weer voor veel onrust bij wetshandhavers. De uitvinder van het internet, Sir Tim Berners-Lee en de mede-oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, komen ook aan het woord.