Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Horizon: Inside the Dark Web

Vijfentwintig jaar na de introductie van het wereldwijde web bestaat er veel controverse over de veiligheid van onze gegevens. Veel mensen zijn bang dat regeringen en bedrijven iedere stap die we zetten kunnen volgen. Horizon kijkt naar de duistere kant van het internet en praat met hackers en wetenschappers die iets willen doen tegen de schending van privacy. Hun acties zorgen weer voor veel onrust bij wetshandhavers. De uitvinder van het internet, Sir Tim Berners-Lee,

en de mede-oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, komen ook aan het woord.

BBC 2, 22.00-23.00u.