Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Apple: naaktfoto’s niet door lek

De privéfoto’s van vrouwelijke acteurs en artiesten die deze week online werden gezet, blijken inderdaad afkomstig uit Apples opslagdienst iCloud. Apple erkent dat iCloud-accounts zijn gekraakt, maar ontkent fouten te hebben gemaakt. Het bedrijf zei gisteren in een verklaring dat uit „meer dan veertig uur onderzoek” blijkt dat er „zeer gerichte aanvallen” zijn gepleegd op de accounts van beroemdheden. „In geen van de onderzochte gevallen was een fout van Apple de oorzaak.”