Bij Walibi krijg je een achtbaan van de zaak

BIDDINGHUIZEN - Bezoekers zitten in de vernieuwde achtbaan ''Xpress: Platform 13'' in Walibi Holland. Door de nieuwe thematisering van de attractie worden de zintuigen van de gasten van begin tot eind geprikkeld. Dj Erik Arbores heeft zijn nieuwe nummer, genaamd ‘Xpress’, speciaal voor het attractiepark geproduceerd. ANP REMKO DE WAAL Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Assistent Manager Werktuigbouwkunde
Bedrijf: Walibi, het pretpark
Wat opvalt aan de vacature: “Je moet zorgen voor orde en netheid van toebedeelde ruimten en werkplaatsen.”

Wat doe je dan eigenlijk?

Ken je de Goliath? Of de Condor? Duizelingwekkende achtbanen.

Er staan nog drie andere rollercoasters in pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen, dat nog 35 attracties heeft. En terwijl die allemaal voor plezier moeten zorgen, moeten ze ook veilig zijn voor de bezoekers. Daarvoor zijn wettelijk strenge eisen opgesteld. Dat alles daaraan voldoet is jouw verantwoordelijkheid.

Alle attracties – van achtbaan tot draaimolen – hebben onderhoud nodig. “Aan jou om die in te plannen en zorgen dat ze uitgevoerd worden door monteurs”, zegt assistent manager personeelszaken Marijke Beltman. Sowieso gebeurt dat in de winter – het park is gesloten van november tot maart – maar er moeten ook controles uitgevoerd worden als het park geopend is en er per seizoen ruim 800.000 bezoekers komen.

Ga er overigens niet van uit dat je zelf elke dag met gereedschap naar kantoor moet komen. Daarvoor zijn de monteurs. Maar weten hoe je gereedschap gebruikt moet wel. “Want zo nu en dan zul je moeten helpen”, zegt Beltman. Als het tijd is voor een nieuwe thrill ride, dan mag jij bovendien daarover meedenken.

Wat verdient dat?

45.000 tot 48.000 euro bruto per jaar. Gratis toegang tot het park, en ook regelmatig tot andere attractieparken. Gezinsleden die naar Walibi willen krijgen bovendien korting.

Waarom zoeken ze iemand?

De vorige assistent-manager heeft een nieuwe baan gevonden.

Wat voor collega moet je zijn?

Eentje zonder hoogtevrees. Als er bezoekers geëvacueerd moeten worden uit een achtbaan zul je zelf naar boven moeten. En ook bij het onderhoud aan de top van de Space Shot – op 60 meter hoogte – moet je wel eens aanwezig zijn.

Stress is ook niet handig bij deze baan. Wanneer dé topattractie stukgaat op het midden van een zonnige zomerdag, dan moet je snel kunnen handelen terwijl de bezoekers op hun beurt wachten.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

In welke functie mag je nou voor je werk in een achtbaan? En ben je niet aan het werk, dan mag je helemaal zo vaak als je wilt, desnoods vijftig keer. Elke dag is bovendien anders. “Je weet nooit zeker hoe druk het gaat worden, en of er een storing plaatsvindt”, zegt Beltman. Tegelijkertijd zijn fouten ongeoorloofd. Er zit immers mensen in de attracties. Veiligheid staat voorop.

Onder die mensen zijn een hoop kinderen. Elke dag met kinderen omgaan hoort dus bij de job. Maakt niet uit natuurlijk, de allerkleinsten mogen nog niet in de achtbaan – jij wel.

    • Sam de Voogt