Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Protest tegen Israël als sponsor

Kunstenaars die deelnemen aan de Biënnale van São Paulo in Brazilië hebben geprotesteerd tegen Israël als hoofdsponsor van het kunstevenement. In een gezamenlijke verklaring hebben ze laten weten dat ze niet geassocieerd willen worden met Israël, dat momenteel gewelddadig optreedt tegen de Palestijnen. Na overleg met de organisatie van de Biënnale is besloten dat Israël geen hoofdsponsor meer zal zijn, maar alleen nog sponsor van de Israëlische kunstenaars op de Biënnale. (NRC)