Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Fusie maritieme musea Rotterdam

Het Maritiem Museum en het Havenmuseum in Rotterdam gaan verder als één museum, onder de naam Maritiem Museum Rotterdam. Tijdens de Wereldhavendagen, komend weekeinde, presenteren zij zich voor het eerst als een geheel. De musea moesten van de gemeente de krachten bundelen, als voorwaarde voor subsidie. De collectie zal te zien in het museumgebouw aan de Leuvehaven. Met een entreekaartje kan de bezoeker ook aan boord van de museumschepen in de Leuvehaven. (NRC)