Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Architectuur

Curator Architectuur Biënnale

Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), is benoemd tot de hoofdcurator van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) 2016. Thema van de zevende IABR is ‘The Next Economy’. Hajer, die ook (parttime) hoogleraar Bestuur & Beleid aan de Universiteit van Amsterdam is, leverde met het boek Smart about Cities al een bijdrage aan IABR 2014. Deze biënnale had als thema ‘Urban by nature’ en als curator landschapsarchitect Dirk Sijmons. (NRC)