Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geopolitiek

Obama: Estland zal nooit alleen staan

In de Estse hoofdstad Tallinn heeft president Obama vanochtend verzekerd dat de Verenigde Staten instaan voor de veiligheid van Estland. „Estland zal nooit alleen staan”, zei hij op een persconferentie met president Toomas Hendrik Ilves. Op weg naar de NAVO-top die morgen en overmorgen in Wales wordt gehouden, ontmoet Obama vandaag in Estland de leiders van de drie Baltische landen. Daarmee betuigt hij Estland, Letland en Litouwen, alle lid van de NAVO, uitdrukkelijk de steun en solidariteit van de VS.