Voorzichtige lach

Maandagavond 25 augustus, van Amsterdam naar Arnhem. Ik was een dagje uit geweest met mijn nichtje. Jij stapte in op station Veenendaal-De Klomp, als ik het me nog goed herinner.

De plek naast mij was net vrij toen jij er kwam zitten. Lang, volgens mij had je een zwarte leren jas aan, een baardje en kortgeschoren haar. Je ging gelijk muziek luisteren, maar ondanks je muziek hoorde je blijkbaar toch wat er gezegd werd, want af en toe zag ik een glimlach. Een paar keer keken we elkaar echt heel even aan en daarvan was ik diep onder de indruk. Wij stapten uit in Arnhem, waarna jij op mijn plek ging zitten. En na nóg een hele korte blik naar jou verliet ik de trein. Jij ging door naar Nijmegen en wie weet nog wel verder. Hopelijk vind je je weg naar NS Hartkloppingen en kunnen wij binnenkort een dagje Amsterdam doen.