Typemachine op de iPad

Tom Hanks onthulde vorig jaar met een opiniestuk in The New York Times dat hij verzot is op ouderwetse typemachines. De acteur beschreef liefdevol het geluid van verschillende apparaten (een Remington: ‘THICK THICK’ en de Smith Corona Skyriter: ‘FITT FITT FITT’) en de versleten Underwood die zijn vader ooit kocht en Hanks nog altijd gebruikt. Vorige maand kwam Hanks met een eigen typemachine-app voor de iPad, Hanx Writer. De app stond na zijn lancering meteen met stip op nummer 1 in de lijst van meest gedownloade gratis apps. Het programma maakt van een iPad een ouderwetse tekstverwerker met alle kleurrijke geluiden die daar bij horen. Gebruikers kunnen Hanx Writer aanpassen zodat moderne opties als de delete-knop uitgeschakeld worden. Ook kunnen de opgestelde teksten in briefvorm gedeeld worden met anderen. De app is een leuke gimmick. Tom Hanks is er zelf, afgaand van zijn Twitter-account, helemaal aan verslingerd.