Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Kranten

Sylvain Tesson ontwaakt uit coma. Situatie ‘zeer positief’

De Franse schrijver Sylvain Tesson lag in een kunstmatige coma na de val van een gevel.
De Franse schrijver Sylvain Tesson lag in een kunstmatige coma na de val van een gevel. Foto C. Hélie Gallimard

De Franse reisschrijver Sylvain Tesson (1972) is ontwaakt uit de kunstmatige coma waar hij sinds een val twee weken geleden in lag, zo meldt de Franse krant Le Monde.

Een behandelend arts noemt de staat waarin Tesson verkeerd ‘zeer positief’:

“Hij is goed ontwaakt en lijkt weinig complicaties te hebben. Hij kan zijn hoofd vrijelijk bewegen en kan praten.”

Tesson, in Nederland bekend door zijn ‘Russische Walden‘ Zes maanden in de Siberische wouden, raakte een kleine twee weken geleden gewond aan hoofd, borststreek en rug toen hij een val maakte van de gevel van het huis van een vriend.

Peter Nijssen, Tessons Nederlandse redacteur bij uitgeverij De Arbeiderspers, liet toen weten “geschokt te zijn en bezorgd om zijn lot”. Nijssen laat nu per mail weten opgelucht te zijn, maar verder niet meer te weten dan het bericht in Le Monde vertelt.