Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Chanson

Niet te missen op FOM

Zin om je onder te dompelen in muziek uit de Middeleeuwen? Of hoor je liever barok? Dan kun je niet om het Festival Oude Muziek heen, tot en met zondag in Utrecht. Wat mag je zeker niet missen? Als je er geen bezwaar tegen hebt om vroeg op te staan, ga dan morgen naar Gli Incogniti (11.00 u), het ensemble van barokvioliste Amandine Beyer. Zij speelt muziek van onder meer Biber (grapjes over Heinrich Ignaz ‘Justin’ Biber zijn toegestaan) en Bertali in de nieuwe kamermuziekzaal Hertz van TivoliVredenburg. Donderdag moet je naar de heerlijk galmende, romaanse Pieterskerk om Ensemble Clément Janequin te horen (17.00 u) met motetten en chansons uit de zestiende eeuw. Later (20.00 u) treden in Vredenburg The Tallis Scholars op, beroemd om hun zuivere, strakke uitvoeringen van renaissancemuziek. Vrijdag is een jonger ensemble te gast, dan zingt Stile Antico in de Domkerk (17.00 u) muziek van Josquin. Vrijdag- en zaterdagavond mag je de uitvoeringen van Bibers Rosenkranzsonaten (22.30 u) door violist en artist in residence Gunar Letzbor niet missen. O, en als je honger hebt: het festivalthema is dit jaar Habsburg. In Vredenburg worden Weense gerechten geserveerd.