Mode-offensief van Barbie

De grootste mode-iconen ter wereld zijn vanaf donderdag te vinden bij de New York Fashion Week. En dus is Barbie ook van de partij. De pop van speelgoedfabrikant Mattel loopt deze maand alle shows af. Na The Big Apple reist ze naar Londen, Milaan en ten slotte Parijs. Haar avonturen zijn te volgen op haar nieuwe Instagram-account @barbiestyle en op Twitter bij @barbie. Hier deelt Mattel foto’s van de mode die Barbie draagt, de locaties die ze bezoekt en haar luxueuze ‘verblijf’ in onder meer boetiekhotel The Standard in New York. Het is geen verrassing dat de speelgoedfabrikant de pop inzet tijdens de Fashion Week. Barbie droeg in haar 55-jarige bestaan kleding van onder andere Vera Wang, Dior en Versace. Deze herfst ligt er een Barbiepop in de winkel met Karl Lagerfeld-mode. Maar eerst verovert Barbie de modesteden van de wereld, beginnend met haar eigen feestje in het hippe Meatpacking District.