Migranten gedood in Tanger

Een migrant probeert in Marokko een Spaanse enclave te bereiken. Foto Reuters

Een man uit Kameroen is zondagavond in de Marokkaanse kuststad Tanger overleden, nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag door buurtbewoners in Tanger was mishandeld. De man lag in coma. Vrijdag al overleed een Senegalees, tijdens gevechten tussen Marokkaanse bewoners en migranten uit de sub-Sahara. Daarbij vielen zeker veertien gewonden. De politie heeft zeker negen mensen aangehouden. In de volkswijk Boukhalef wonen meer dan duizend illegale migranten, die vanuit Tanger de oversteek naar Europa willen wagen. Marokko kondigde begin dit jaar een grootscheepse regularisatie aan. Illegale migranten die aan een aantal criteria voldoen, kunnen er in 2014 een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen. Sindsdien laat de politie zich in de wijk minder zien. (NRC)