Voor een kom van deze kruidige rode linzensoep uit Diana Henry’s Food from Plenty zou je je eerstgeboorterecht nog verkopen. De chili-uienringen zijn optioneel (maar beslist een aanrader, vind ik). Als u geen zin heeft om ze te maken, fruit dan een fijngesneden chilipeper mee met de knoflook, of maak de soep op het laatst op smaak met harissa.
De recepten zijn bedoeld voor acht personen.
Voor de soep:
3 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el gemalen komijn
½ el gemalen koriander
2 tl ras el hanout
280 g rode linzen
400 g blokjes tomaat uit blik
1,2 l kippenbouillon of water
zout en peper
6 el grofgehakte koriander, plus extra
Voor de chili-uienringen:
2 uien, in heel dunne ringen
2 el olijfolie
½ tl kaneel
2 tl bruine basterdsuiker
1 fijngesneden rode chilipeper (zaadjes eruit)
het sap van ½ kleine citroen
Voor erbij:
Griekse yoghurt