Kinderboek wordt app

„Slagtanden heeft hij, en vlijmscherpe klauwen en knarsende kaken die alles kauwen”: de Gruffalo is een schrikwekkend beest. Maar eigenlijk is het niet al te snuggere fantasiedier tamelijk onschuldig, want zelfs een muis is hem te slim af. In Gruffalo: Games van ontwikkelaar Magic Light Productions kunnen jonge spelers het kinderverhaal naspelen in zes prachtig vormgegeven minigames. Zo kunnen zij als een muis de Gruffalo aftroeven in boter-kaas-en-eieren. Gruffalo: Games is de eerste officiële app naar het boek van Julia Donaldson en tekenaar Axel Scheffler uit 1999. Het is niet een digitale publicatie van het boek, waar de schrijfster uitdrukkelijk tegen was, maar een geslaagde alternatieve kijk naar haar verhaal. De illustraties zijn van dezelfde hoge kwaliteit als het kinderboek en de interface is zeer gebruiksvriendelijk voor kinderen.

    • Hans Klis