Job of the day

Jack Link’s zoekt nieuwe mensen voor nieuwe worstjes

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Project Manager Innovation/Renovation
Bedrijf: Jack Link’s, een Amerikaanse voedselproducent
Wat opvalt aan de vacature: Je hoeft niet per se Nederlands te spreken, wel Engels en Duits.

Wat doe je dan eigenlijk?

Jack Link’s naar Europa brengen. In Amerika is het bedrijf heel groot met hun beef jerky – gerookt, gedroogd en gekruid vlees. Hier is die snack nog niet zo populair. Op een compleet nieuw Europees hoofdkantoor – veertig man waarvan er 39 nieuw worden aangenomen – ga jij leiding geven aan projecten die voor nieuwe en verbeterde producten moeten zorgen die aansluiten op de Europese markt.

Foto Jack Link’s

Sinds kort horen daar ook de merken BiFi en Peperami – van de worstjes - bij. Jack Link’s heeft de merken gekocht van Unilever. Jij moet er voor zorgen dat er nieuwe en verbeterde producten en verpakkingen ontwikkeld worden. Bijvoorbeeld nieuwe smaken en worsten, maar ook andere vormen. Die worden dan geproduceerd in de Duitse fabriek van Jack Link’s.

“Ze willen BiFi en Peperami flink gaan promoten”, zegt consultant Annemarie van den Bos van werving- en selectiebureau DUPP. Daarbij wordt er vooral gekeken naar de drie grootste afzetmarkten – Groot-Brittannië, de Duitstalige Europese landen en Nederland.

Wat verdient dat?

Tussen de 80.000 en 85.000 euro bruto per jaar. Daarvoor zoeken ze wel een “senior”, zegt Van den Bos. En je mag natuurlijk nieuwe producten voorproeven.

Waarom zoeken ze iemand?

Nieuwe afdeling, nieuwe mensen, nieuwe vacature.

Wat voor collega moet je zijn?

Iemand met ervaring én enthousiasme. “Want je bent er verantwoordelijk voor dat projecten op tijd af zijn”, zegt Van den Bos. Dat betekent dat jij mensen moet vertellen wanneer ze iets af moeten hebben, en er vervolgens voor zorgen dat ze dit ook doen.

En je moet van reizen houden. Want je bent vaak bij de fabriek in Duitsland. Zo’n 20 procent van de tijd in ieder geval. Daarom is het belangrijker dat je Duits spreekt, dan dat je het Nederlands beheerst.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Omdat Jack Link’s er vertrouwen in heeft. Anders zouden ze de merken niet hebben overgenomen van Unilever. Bij dat bedrijf zorgden de BiFi-worstjes voor een jaaromzet van zo’n 80 miljoen euro. Samen met het nieuwe team ga je het merk nu alle aandacht geven, want de Amerikaanse eigenaren willen snel resultaten zien.

“In mei moet de complete overgang afgerond zijn”, zegt Van den Bos. Ga er dus vanuit dat je een wellicht wat hectische periode tegemoet gaat. Maar wel eentje met heel veel vrijheid, en een kans om iets helemaal opnieuw op te bouwen.