Eigenaren juwelen gezocht

Foto Thinkstock

De politie is op zoek naar de eigenaren van enkele honderden juwelen. Dat meldt Omroep Gelderland. Met de aanhouding van een 31-jarige vrouw heeft ze zeker 400 tot 500 diefstallen opgelost. De vrouw werd eind juli aangehouden en heeft bekend dat ze door het hele land bejaarden heeft bestolen van sieraden.

Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Van veel sieraden is de eigenaar nog niet getraceerd en daarom wordt binnenkort in Apeldoorn een kijkdag georganiseerd.

De 31-jarige insluipster maakte onder andere slachtoffers in bejaardenhuizen in Doetinchem, Eibergen, Groenlo, Varsseveld en Apeldoorn. De vrouw sloeg ook buiten Gelderland toe, zoals in Almelo, Hengelo, Enschede Rijssen, Delden, Schoonebeek, Coevorden, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam, Emmen, Bussum, Zandvoort, Laren. (NRC)