Elektronische opwinding

None

Op de nieuwe cd van Magnus, het samenwerkingsproject van Tom Barman (dEUS) en techno-dj C.J.Bolland , staan soepel dansbare liedjes, zoals ‘Everybody Loves Repetition’, ‘Puppy’ en het onweerstaanbare ‘Singing Man’. Deze nummers leggen aanvurende dance-ritmes onder een glooiende popmelodie, wat een vruchtbaar huwelijk oplevert. In andere songs draait het vooral om de opwinding van elektronische beroering, zoals in het tot grote hoogten stuwende ‘Regulate’. Losse eindjes kent de cd ook, zoals in ‘Catlike’ en ‘Future Postponed’. Daartegenover staat de rake claustrofobie die Bolland en Barman in deze ‘dance’ weten in te bouwen – in het met megafoon vervormde couplet van ‘Singing Man’, bijvoorbeeld, gevolgd door de weidse pathos in de stem van Tom Smith (Editors) in het refrein. Verwijzingen naar een band als Yazoo (jaren tachtig) worden hier treffend gecombineerd met zwartgallige intermezzi en mooie gastzang van onder anderen Selah Sue.

    • Hester Carvalho