Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Ebola

Een Liberiaanse deelneemster aan onze ‘summer course’ voelt zich niet lekker. Bij ons gaan alarmbellen rinkelen: het zal toch geen ebola zijn? De docent geeft haar geld om in de namiddag met een taxi naar de huisartsenpost te gaan.

We wachten op bericht, maar horen niets meer. Wij vermoeden dat de dame meteen is onderworpen aan protocollen bij verdenking op ebola en nu door medici in ruimtepakken wordt onderzocht.

Vanmorgen zit de studente weer gewoon in de klas. De huisartsenpost had haar weggestuurd. Ze kon niet ter plekke de rekening à 100 euro betalen, dus kon ze niet geholpen worden.

Ellen krijnen