Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Doomsday - World War I

Start van een driedelige Duitse documentaireserie over de Eerste Wereldoorlog. Toen de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger Franz Ferdinand op 28 juni 1914 werd vermoord in Sarajevo hadden weinig mensen het vermoedden dat dit incident een grote oorlog zou veroorzaken. Dit veranderde toen het Oostenrijk-Hongaarse keizerrijk een maand later de oorlog aan Servië verklaarde . Een catastrofale kettingreactie in Europa en de rest van de wereld was het gevolg. Alle strijdende partijen waren aanvankelijk nog optimistisch over de afloop.

Canvas, 20.40-21.30u.