Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Drie doden bij steekpartij Chinese school

Een 40-jarige man heeft gisteren op een basisschool in China leerlingen en leerkrachten aangevallen met een mes. Drie kinderen kwamen om het leven, vijf andere kinderen en een leerkracht raakten gewond. De dader sloeg vervolgens de hand aan zichzelf door uit een raam te springen. De aanval vond plaats op een school in Chengguan, een stadje in de centraal gelegen provincie Hubei. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de steekpartij. Het is niet de eerste keer dat iemand in China een school aanvalt. De daders worden vaak neergezet als mensen met een geestelijke stoornis of mensen die boos zijn op de maatschappij.