Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

Britse ouders van ziek jongetje langer vast

De ouders die hun ernstig zieke 5-jarige zoontje vorige week tegen medisch advies in meenamen uit een Brits ziekenhuis, blijven nog in ieder geval 72 uur vastzitten. Dit weekend was er een ware klopjacht naar de twee gaande. Ze werden uiteindelijk in Spanje aangehouden. De ‘ontvoering’ was de afgelopen dagen groot nieuws in Engeland. De ouders van Ashya King, die een hersentumor heeft, namen hem mee uit het ziekenhuis, omdat ze het niet eens waren met de behandeling die hij kreeg. Ze vinden dat Ashya een nieuw soort stralingstherapie zou moeten krijgen, maar daarvoor komt het jongetje niet in aanmerking.