Aquarium als gamecontroller

Pokémon Blauw en Rood zijn ondertussen alweer bijna twintig jaar oud. Bij de meeste eigenaren liggen de spellen waarschijnlijk in een doos op zolder te verstoffen. Maar er wordt nog dagelijks gespeeld met deze klassiek games, in ieder geval door een vis. Zijn naam is Grayson. Programmeurs Patrick Facheris en Catherine Moresco verbouwden zijn aquarium voor de technologiewedstrijd HackNY tot een gamecontroller. Het onderkomen van Grayson werd verdeeld in zes tweedimensionale vlakken. Bevindt de vis zich in een van deze vlakken dan wordt daar een specifieke actie in het spel aan verbonden. De hoofdpersoon loopt bijvoorbeeld naar boven of beneden. Via Twitch, het videoplatform waar je gamers kunt volgen dat vorige week door één miljard dollar werd overgenomen door Amazon, zenden Facheris en Moresco vierentwintig uur een livestream uit van de voortgang van de vis. Erg ver is Grayson nog niet, misschien bereikt hij over twintig jaar de eindbaas.