Quintana nieuwe leider Vuelta

Nairo Quintana in de leiderstrui van de Ronde van Spanje Foto AFP

Nairo Quintana is de nieuwe leider in de Ronde van Spanje. De Colombiaanse renner van Movistar boekte gisteren op de slotklim naar Aramon Valdelinares voldoende tijdwinst om zijn ploeggenoot Alejandro Valverde uit de rode trui te rijden. Winner Anacona zorgde voor nog meer Colombiaans succes. De renner van Lampre won de negende etappe. Voor de Nederlanders verliep de 185 kilometer lange rit minder voorspoedig. Robert Gesink en Wilco Kelderman konden het tempo van de andere favorieten op de slotklim niet volgen en verloren tijd. Gesink zakt in het klassement van de zevende naar de achtste plaats. Kelderman duikelt van de tiende naar de zestiende plek. Moreno Hofland gaf gisteren op. De sprinter kampte met een ontsteking aan zijn luchtwegen, meldt werkgever Belkin op Twitter. Hofland zat al een aantal dagen aan de antibiotica. De rustdag vandaag was een uitgelezen mogelijkheid geweest om te herstellen, maar komt te laat voor Hofland. (Novum)