Net gemist, 30/9

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend:

LEZEN
Wat Interview met Dimitri Verhulst in HUMO
Tijd 10 minuten

Deze week verscheen Kaddisj voor een kut van Dimitri Verhulst – een autobiografisch geïnspireerde roman over het droeve lot van instellingskinderen: zelf werd hij ook ‘afgedankt’ en belandde hij in een instelling. HUMO sprak met een openhartige Verhulst over de vrouwen in zijn leven.

KIJKEN
Wat Oud worden met HIV
Tijd 6 minuten

Een medicijn dat aids kan genezen is er nog niet, maar er is wel steeds beter mee te leven. The Guardian portretteerde een HIV-patiënt, die dagelijks meer dan dertig pillen moet slikken. Je kúnt oud worden met HIV, maar hoe ziet je leven er dan uit?

LEZEN
Wat The Time I Spent On A Commercial Whaling Ship Totally Changed My Perspective On The World
Tijd 20 uur

Deze week viral op blogsite Clickhole, een enorm lange reportage van een zeereis door ene Ishmael. Maar wat blijkt: het is gewoon klassieker Moby Dick, het boek in zijn geheel, maar dan als journalistieke longread gepresenteerd. Een klassieker blijft het, en eigenlijk één die iedereen gelezen zou moeten hebben. Dus, als je de tijd hebt…

LEZEN
Wat How You Can Be Tracked Anywhere in the World
Tijd 19 minuten

Met je mobiele telefoon kun je overal gevolgd worden, altijd. Dat wist je waarschijnlijk al, maar hoe dat precies werkt is een ingewikkeld verhaal. The Washington Post ploos het tot de bodem uit en maakt het begrijpelijk met mooie graphics.

    • Thomas Rueb