120 scholieren missen vervoer

foto anp

Ongeveer 120 leerlingen in de regio Gorinchem die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer, missen vandaag hun eerste schooldag. RTV Rijnmond meldt dat het vervoer niet goed geregeld is. Ouders kregen vrijdag bericht dat niemand hun kind vandaag kan ophalen. Het leerlingenvervoer voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben, is in Gorinchem en vijf omliggende gemeenten recentelijk aanbesteed. Bedrijven konden inschrijven op verschillende routes tussen deze gemeenten. Een van de vervoerders bleek plotseling niet in staat om het afgesproken vervoer te regelen. De gemeente zou op stel en sprong Connexxion ingeschakeld hebben, maar die vervoerder kreeg het niet voor elkaar om binnen 48 uur vervoer en chauffeurs voor 32 routes te regelen. Voor twintig routes zou geen oplossing zijn gevonden. Morgen en woensdag schat de vervoerder in dat er voor de 120 leerlingen wel vervoer is en dat ze naar school kunnen. (NRC)