Jeff Stans in de Goal v/h Weekend, maar Éder maakte de mooiste

De Nederlandse voetballiefhebber sloot het weekend af met een glimlach of een frons vanwege de spraakmakende transfer van Kenneth Vermeer. Elders in de wereld baarden de fraaie goals vooral opzien. Al had de Eredivisie dit weekend ook een juweeltje.

3. Abraham Minero (Eibar)

Abraham kwam via het lokale clubje in vakantieoord Blanes aan de Costa Brava zomaar terecht in het beloftenteam van FC Barcelona. Dat bleek verder een weinig vruchtbare samenwerking maar in Zaragoza speelde de linksback de laatste drie jaar toch lekker z’n wedstrijdjes. Kampioen van de Segunda División SD Eibar heeft Abraham nu voor een jaar geleend en dat pakte in de tweede wedstrijd van het seizoen, op bezoek bij landskampioen Atletico Madrid, prima uit:

2. Jeff Stans (Excelsior)

Jojode een paar jaar op en neer tussen Ere- en Eerste Divisie met RKC en later Excelsior, deze geboren Vlaardinger. Zaterdagavond tegen Heracles luidde hij, hoe cru ook, met deze schitterende aanname en het daaropvolgende dropshot mede het ontslag in van Jan de Jonge. En hoewel Juan Arango ‘m toch ook lekker binnenpeerde, gaan wij voor Jeff:

1. Éder (Sporting Braga)

We kennen hem van twee invalbeurten voor Portugal op het afgelopen WK. Éder kwam binnen de lijnen tegen Duitsland en de VS, maar een blijvende indruk liet dat niet achter. In tegenstelling tot zijn weergaloze goal dit weekend tegen Estoril, Europa League-opponent van PSV. Overigens deed Zlatan nog van zich spreken met een hat-trick waarvan deze best harde kopbal deel uit maakte.

    • Jules Seegers