In beeld

Gered uit de vuilnisbak van het NatLab Philips

Hij moest in 1984 het natuurkundig laboratorium (NatLab) van Philips fotograferen waar onderzoekers in hun biotoop van proefopstellingen, werkplaatsen en clean rooms nieuwe technieken ontwikkelen, zoals eind jaren zeventig de compact disc. Ed van der Elsken (1925-1990) fotografeerde in het lab geen ongenaakbare wetenschap maar de aanwezige onderzoekers en technici. Maar het negatievenarchief van de straatfotograaf ontbrak lange tijd, zo'n 2.500 foto's. Die waren verdwenen in het archief van Philips, dat de negatieven bezat. Vandaag zijn ze dan toch, vele jaren later, overgedragen aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken
Zelfportret van Ed van der Elsken in de spiegel.
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken
Ed van der Elsken