Heineken verkoopt dochter

Foto ANP

Heineken verkoopt zijn Mexicaanse verpakkingstak aan de Amerikaanse verpakker Crown voor 933 miljoen euro. De verkoop van het verpakkingsbedrijf in Mexico, Empaque, levert Heineken een boekwinst van 300 miljoen euro op, zo meldde de Nederlandse bierbrouwer vanochtend. Het haalde vorig jaar een omzet van 495 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 96 miljoen euro. Empaque telt meer dan 1.500 medewerkers. Heineken wil het bedrijf verkopen omdat het zich „volledig wil concentreren op het brouwen en verkopen van bier”. De omzet en de nettowinst van Heineken zijn het afgelopen half jaar licht gedaald. De omzet zakte met 1,4 procent tot 10,2 miljard euro, de nettowinst daalde met 1,3 procent tot 631 miljoen euro. Het kreeg Empaque in 2010 in handen toen het de Mexicaanse brouwer Femsa Cerveza overnam. De verkoop wordt naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond. Empaque zal Heineken verpakkingsmateriaal blijven leveren. (NRC)