Twente speelt ook tegen Feyenoord gelijk

FC Twente is ook in zijn vierde wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie blijven steken op een gelijkspel. In de Grolsch Veste werd het vandaag tegen Feyenoord 0-0. Mitchell te Vrede kreeg de grootste kans van de wedstrijd. De spits van Feyenoord miste na een halfuur spelen een penalty.

Twente, dat ook in de Europa League twee keer gelijkspeelde tegen Qarabagh en daardoor werd uitgeschakeld, mocht geen moment aanspraak maken op de overwinning. In de eerste helft kroop de thuisploeg door het oog van de naald toen verdediger Darryl Lachman de bal op zijn eigen lat schoot. Een minuut later hield doelman Nick Marsman zijn ploeg op de been door een strafschop van Te Vrede te keren.

Na rust was de wedstrijd iets meer in evenwicht en werd ook Twente af en toe gevaarlijk. Doelman Erwin Mulder, die waarschijnlijk na deze week zijn plaats onder de lat moet afstaan aan Kenneth Vermeer, reageerde goed op schoten van Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech. Feyenoord, waar Jens Toornstra in de tweede helft zijn debuut maakte, kwam nog dichtbij met een treffer van Jordy Clasie.

Feyenoord en Twente blijven door het gelijkspel steken in het rechterrijtje. Feyenoord staat met vijf punten uit vier wedstrijden op de tiende plaats. Twente, dat vier punten heeft, staat drie plaatsen lager. (Novum)