Krimp in de kinderopvang en wat de week verder interessant maakt

Manchester United's new player Angel Di Maria centre right, and manager Louis van Gaal, pose for photographers walk towards a photo call, at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Thursday, Aug. 28, 2014. Manchester United have signed winger Angel Di Maria from Real Madrid for a British record transfer fee of £59.7m. The Argentine winger had a medical in Manchester on Tuesday and has signed a five-year deal. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester United's new player Angel Di Maria centre right, and manager Louis van Gaal, pose for photographers walk towards a photo call, at Old Trafford Stadium in Manchester, England, Thursday, Aug. 28, 2014. Manchester United have signed winger Angel Di Maria from Real Madrid for a British record transfer fee of £59.7m. The Argentine winger had a medical in Manchester on Tuesday and has signed a five-year deal. (AP Photo/Alastair Grant)

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. De kinderopvang  is flink duurder geworden doordat het kabinet de vergoeding voor ouders heeft verlaagd. Wat zijn de gevolgen daarvan? Gaan er steeds minder kinderen naar toe? En zijn moeders minder gaan werken om thuis te kunnen oppassen? We weten het morgen, dan komt het Sociaal en Cultureel Planbureau met een rapport.

2. Gaat-ie of gaat-ie niet? Daley Blind is inmiddels naar Manchester United. Verhuist Rafael van der Vaart naar het Turkse Trabzonspor? En vindt Ajax nog een topspits? Voetbalclubs hebben nog tot maandagavond middernacht de tijd om hun laatste spelers te (ver)kopen.

3. De Nederlandse huizenmarkt trekt aan. In Amsterdam gaat dat zelfs zo hard dat oververhitting dreigt. Hoe zit dat in de rest van het land? Dinsdag komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met cijfers over de WOZ-waarde van woningen. En nu maar hopen dat gemeenten de administratie daarvan netjes op orde hebben - eerder deze week bleek dat namelijk niet overal het geval te zijn.

4. Goed nieuws voor Nederlandse gamers: vanaf vrijdag is één van de nieuwste consoles eindelijk verkrijgbaar. Microsoft’s Xbox One moet 399 euro gaan kosten.

5. Het aantal Poolse werknemers in Nederland stijgt nog steeds. Minister Kamp van Economische Zaken brengt dinsdag een bezoek aan Warschau. Op de agenda staat onder meer een ontmoeting met Poolse ondernemers en zijn collega-minister.

6.Was het lenteweer van april, mei en juni goed genoeg voor volle terrassen? Of hebben cafés en restaurants een aantal mindere maanden achter de rug? Donderdag komt het CBS met cijfers over de omzet in de Nederlandse horeca.

7. Over cijfers gesproken: van bedrijven zijn ze de afgelopen weken weer in groten getale voorbij gekomen. Met Boskalis ging het goed, met Ahold wat minder. Nu lijkt de cijferstorm voorlopig weer even ten einde.

    • Harrison van der Vliet