Heracles Almelo ontslaat coach Jan de Jonge

Heracles-trainer Jan de Jonge (M) eerder dit jaar tijdens een training ter voorbereiding op een wedstrijd tegen Ajax. Foto ANP/Vincent Jannink

Heracles Almelo heeft trainer Jan de Jonge ontslagen. Dat heeft de eredivisionist vanmorgen bekendgemaakt. Het ontslag lag in de lijn der verwachting, nadat Heracles gisteren bij Excelsior ook zijn vierde competitieduel had verloren. De Jonge was bezig aan zijn tweede seizoen in Almelo. Hij werd vorig jaar nog veertiende.

Het is nog niet bekend wie De Jonge gaat opvolgen. Heracles meldt dat de clubleiding zich de komende dagen gaat beraden over de invulling van de positie van hoofdtrainer. De Jonge is de eerste trainer in de Eredivisie die zijn congé krijgt.

Vanochtend leidde De Jonge de uitlooptraining al niet meer. Op dat moment voerde het bestuur crisisberaad.

De opvolger van De Jonge wacht allesbehalve een gemakkelijk begin. In de komende vijf wedstrijden wachten bezoekjes aan Ajax, PEC Zwolle en Feyenoord. Ook speelt Heracles een thuiswedstrijd tegen rivaal FC Twente. (Novum)