In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week beelden van onder meer feestvierende Palestijnen, een kinderarbeider in Bangladesh, rouwende familieleden van Michael Brown, vluchtende Mexicanen en Sofia Vergara in het wit.
Een Afghaanse man transporteert gras op zijn ezel, vlak buiten Herat, de op een na grootste stad in Afghanistan.
AFP / Aref Karimi
Een Palestijnse man spuwt vuur tijdens de viering van de lange-termijn wapenstilstand die Hamas en Israël hebben bereikt. In Gaza was het staakt-het-vuren reden voor grote vreugde. Tienduizenden mensen gingen de straat op om het bestand - volgens Hamas een overwinning - te vieren. Vele anderen waren gewoon blij dat ze voorlopig nieten hoeven te vrezen voor hun leven.
AFP / Roberto Schmidt
Een Palestijnse vrouw houdt het lichaam van vast een meisje van anderhalf jaar oud. Het is één van de dodelijke slachtoffers van de raketaanvallen die de afgelopen weken door Israël zijn uitgevoerd. Volgens de VN waren zeventig procent van de Palestijnen die zijn omgekomen tijdens de oorlog met Israël burgers. Onder deze doden zijn 487 kinderen.
AFP / Roberto Schmidt
Deelnemers aan de EK schoonspringen in Berlijn tijdens een training.
EPA / Maja Hitji
Kinderen bekijken een poster waarop gewaarschuwd wordt voor de gevaren van Ebola in Abidjan, Ivoorkust. Enkele weken geleden werd bekend dat alle vluchten uit risicolanden zijn geschrapt in Ivoorkust om het risico op een uitbraak van ebola in het land te voorkomen.
AFP / Sia Kambou
Een kind dat aan het werk is in een kleine fabriek in Bangladesh poseert tijdens een korte pauze. Kinderen maken hier aluminium schalen in een gevaarlijke werkomgeving voor twee á drie euro per dag.
EPA / Abir Abdullah
Migranten slapen op een rijdende vrachttrein die richting het noorden van Mexico rijdt. De mannen proberen zo de Verenigde Staten binnen te komen. Deze manier van vervoer gebeurde voorheen op zeer grote schaal. Door de risico's die eraan kleven rijden vrouwen en kinderen niet meer op deze wijze mee, bijna alleen nog maar volwassen mannen.
AP / Rebecca Blackwell
Bruce Rosenblum, hoofd van de Academy of Televion Arts and Sciences, spreekt terwijl actrice Sofia Vergara ronddraait op een plateau tijdens de uitreiking van de Emmy Awards.
Reuters / Mario Anzuoni
Vrouwelijke officieren van het Afghaanse Nationale Leger krijgen hun diploma uitgereikt in het Militaire Trainingscentrum in Kabul.
Reuters / Omar Sobhani
Een kat rent op het voetbalveld tijdens een La Liga wedstrijd tussen FC Barcelona en Elche in het Camp Nou stadion in Barcelona.
AP / Manau Fernandez
Mensen nemen deel aan 'Yoga On The Hill' in Ottawa, Canada.
AP / Sean Kilpatrick
Het Australische paard Wimpy's Cute Tune neemt deel aan een kwalificatieronde van de WK paardensport in Caen, Frankrijk.
EPA / Ian Langsdon
Een Palestijnse familie rijdt mee op het dak van een paard en wagen. ze zijn onderweg naar huis met hun eigendommen naar Shejaiya, een van de armste en dichtstbevolkte wijken van Gaza. Na vijftig dagen vechten, waarbij ruim 2.200 doden vielen, hebben Israël en Hamas een wapenstilstand voor onbepaalde tijd gesloten dat in grote lijnen een terugkeer is naar de situatie van voor deze oorlog.
AFP / Roberto Schmidt
Een man probeert de restanten op te ruimen van tomaten na afloop van het jaarlijkse tomatengevecht in het Spaanse dorpje Bunol, vijftig kilometer buiten Valencia.
AP / Alberto Saiz
Michael Brown Sr. rouwt tijdens de begrafenis van zijn zoon in Normandy. Honderden mensen hebben zich verzameld om afscheid te nemen van Michael Brown, de achttienjarige jongen die op 9 augustus werd doodgeschoten tijdens een confrontatie met een politieagent. Bijna twee weken lang leidde dit tot straatprotesten.
AP / New York Times