Voorproefje van alles wat komen gaat

None

Tot zondag is het Uitmarkt in Amsterdam. Op de culturele informatiemarkt treden meer dan 1.500 artiesten op, op zo’n dertig podia op en rond het Museumplein en het Leidseplein. De Uitmarkt biedt voorproefjes van alles wat komen gaat op het gebied van cabaret, dans, musical, toneel, literatuur, film, opera en muziek.

Er is dit jaar veel jong talent te zien: de finalisten van de SENA Performers POPnl Award, het Prinses Christina Concours en een nieuwe lichting afgestudeerden van het Conservatorium van Amsterdam treden op. Aan de rand van de Uitmarkt is er de broedplaats Vrije Uitloop, met sneak previews van artiesten van het Amsterdam Fringe Festival, dat 4 september begint.

Rond het Leidseplein zijn toneel, dans, cabaret en kleinkunst te zien in de Stadsschouwburg, Theater Bellevue, het DeLaMar Theater, De Balie, de Melkweg en Paradiso.

Ruim veertig schrijvers zullen aanwezig zijn op het Museumplein. Ze lezen voor, worden geïnterviewd en signeren hun boeken. Daarnaast is er een grote boekenmarkt met meer dan 60 uitgevers en boekhandels. Uitmarkt Boeken wordt gehouden op zaterdag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur op het Museumplein.

Bijna 200 culturele instellingen presenteren hun plannen voor het komende seizoen. De informatiemarkt bevindt zich midden op het Museumplein en is op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk.