Feyenoord loot bekerhouder

De Franse oud-voetballer Youri Djorkaeff haalt Feyenoord uit de koker. Foto AFP

Feyenoord is in de groepsfase van de Europa League ingedeeld in een poule met bekerhouder Sevilla uit Spanje. Het Belgische Standard Luik en Rijeka uit Kroatië zijn de andere tegenstanders van de Rotterdammers. Bij de loting, vrijdag in Monaco, werd PSV ingedeeld in een groep met het Griekse Panathinaikos, Estoril uit Portugal en het Russische Dinamo Moskou. Feyenoord begint zijn eerste Europese campagne sinds het seizoen 2008-2009 op 18 september met de uitwedstrijd tegen Sevilla. De Spanjaarden wonnen drie maanden geleden in Turijn de Europa League na een finale tegen Benfica. PSV begint met een thuiswedstrijd tegen Estoril. De nummers één en twee uit de twaalf poules plaatsen zich voor de knock-outfase, die na de winterstop zal worden afgewerkt. Ook de nummers drie uit de Champions League-groepen worden dan aan het deelnemersveld toegevoegd. De finale van de Europa League wordt op 27 mei 2015 in Warschau gespeeld. (NRC, Novum)