In beeld

Uitmarkt trapt het culturele seizoen af

De start van het nieuwe culturele seizoen wordt dit weekend weer geopend tijdens de 37e Uitmarkt in Amsterdam. Tijdens de aftrap gisteravond stonden Acda en de Munnik, die vorig jaar liet weten uit elkaar te gaan, ook op het podum. Het duo begon vorige week aan de afscheidstournee. Vandaag zal het Museumplein toneel zijn van filmmuziek. Onder de noemer Cinema Symphonica brengen artiesten als Hadewych Minis, Douwe Bob en Paul Groot bekende nummers uit onder meer James Bond, West Side Story en Alles Is Liefde ten gehore. Verder is er vandaag een voorproefje van de dansvoorstelling Alex Klaassen, Hans Dorrestijn treedt op met het muzikale trio Zazí, en er zijn optredens van schrijvers als Hanna Bervoets, Philip Huff en Thomas Heerma van Voss. Traditiegetrouw sluit de Uitmarkt morgen af met de Musical Sing-a-Long waarbij musicalsterren als Chantal Janzen, Berget Lewis, Simone Kleinsma en Willeke Alberti liedjes uit grote Nederlandse musicals zingen. Het weekend trekt meestal ruim 450.000 bezoekers.
Publiek tijdens Uitmarkt.
NRC / Merlin Daleman
Acrobaten tijdens hun optreden op het Museumplein.
ANP / Kippa/ Koen van Weel
Acda en de Munnik.
NRC / Merlin Daleman
Presentator Jorgen Raymann tijdens de opening van de Amsterdamse Uitmarkt op het Museumplein.
ANP / Kippa / Koen van Weel
Acrobatische toeren gisteravond.
ANP / Koen van Weel
Museumplein bij nacht.
ANP / Koen van Weel
Optreden van de New Cool Collective.
ANP / Koen van Weel
Martijn Koning treedt op.
ANP / Kippa / Koen van Weel
Acda en de Munnik.
NRC / Merlin Daleman