Niet elk apparaat kan Grol aan

De ene staalkabel is de andere niet en het kettinkje dat hier om de schouders van judoka Henk Grol bungelt is de onderliggende partij – als hij even trekt ligt het aan stukken.

Serieus.

Het heeft een tijd geduurd voor Henk Grol fitnessapparatuur vond die bestand was tegen zijn spierbundels. In normale sportscholen trok de 100 kilo zware Grol alle spullen kapot. Pas in Amerika vond de tweevoudig bronzen medaillewinnaar (Peking, Londen) een firma die zich met hem kon meten – en die nu zijn sponsor is. Er is een speciale fitnessruimte voor hem ingericht in Haarlem. Daar deed hij zijn laatste training voor het WK samen met televisiepresentator, romancier, collega-spierbundel en poëziebloemlezer Arie Boomsma. Het filmpje staat op internet. Grol over Boomsma: „Hij kan aardig meekomen.” Boomsma over Grol: „Hij zweet niet eens!”

Dat WK is trouwens in het Russische Tsjeljabinsk. Als de plaatselijke amateurgewichtheffer V. Poetin het bovenlijf van Henk Grol ziet, durft die man nooit meer zijn T-shirt uit te trekken.

    • Arjen Fortuin