Maak eens een aardappelselfie

Dr. Zeepaard begint volgende week met een nieuwe rubriek. Zie je iets bijzonders? Maak er een foto van en stuur hem op.

Foto’s Dr. Zeepaard

Je school is alweer begonnen. Of hij begint maandag – sorry dat ik je eraan herinner. Dan doe je de hele dag weer gewone dingen. Sokken aan. Boterham met pindakaas smeren. Gymles. En toch zijn er elke dag ook rare dingen. Nee, geen ontzettend idiote dingen, zoals een ontsnapte pinguïn in je tuin. Maar iets waarvan je denkt: hé! – als je even opkijkt van je sokken of de pindakaas. Dat je opeens ziet dat er op je treinstation een rode brandkraan staat, en nergens anders. Dat er een pissebed over het stoepje loopt die twee kleuren grijs is. Dat een aardappel een hartje is. Dat de schimmels op een sinaasappel grijsblauw zijn – rare kleur eigenlijk. Maak er een foto van, hij hoeft niet mooi te zijn. Je mag er ook kort iets bij vertellen of over vragen. En stuur hem naar zeepaard@nrc.nl.