Zoon van Bouterse bekent dat hij Hezbollah probeerde te helpen

Dino Bouterse op archiefbeeld.
Dino Bouterse op archiefbeeld. Foto AP / Edward Troon

De zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, Dino Bouterse, heeft vandaag bekend dat hij probeerde Hezbollah te helpen bij het beramen van aanslagen door strijders naar Suriname te laten komen. Ook probeerde hij te helpen bij het invoeren van cocaïne in de Verenigde Staten. Dat schrijft persbureau Reuters vanavond.

De Libanese Hezbollah-beweging staat op de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties. De Amerikaanse justitie zegt videobeelden te hebben waarop is te zien dat Dino Bouterse een kilo cocaïne en een raketwerper uit een kluis in zijn kantoor haalt.

Bouterse junior zit al een jaar vast in New York op verdenking van cocaïnesmokkel naar de Amerika, wapenhandel en het aanbieden van hulp aan Hezbollah-strijders. Door deze bekentenis af te leggen krijgt Bouterse mogelijk een strafvermindering. De zoon van de Surinaamse president riskeert een celstraf van vijftien jaar tot levenslang. Op 6 oktober begint de rechtszaak.