Japans bedrijf Sanrio blijft erbij: Hello Kitty is echt geen kat

De wereldwijd immens populaire Hello Kitty is geen kat, stelt het Japanse bedrijf Sanrio, dat haar in al haar vormen en maten uitbrengt. Het figuurtje, dat officieel Kitty White heet, zou „een vrolijk en gelukkig klein meisje” zijn „met een hart van goud”. Fans over de hele wereld hebben hun verbijstering en ongenoegen kenbaar gemaakt op internet. Sommigen konden het niet geloven: „Maar ze heeft snorharen!” Eigenlijk was het al sinds haar ontstaan bekend. Ze is „geboren in Zuid-Engeland op 1 november 1974. Ze is een schorpioen, heeft bloedgroep A, heeft een tweelingzus Minny en woont met haar vader en moeder in Londen.” Dit profiel staat nog altijd op de website van Sanrio. Bij een tentoonstelling in Los Angeles kwam dit weer aan het licht, waarna de storm op internet losbarstte. Sanrio zegt tegen persbureau AFP dat Kitty „100 procent een gepersonificeerd personage” is. „Het ontwerp heeft het motief van een kat, maar er is geen element van een kat in de setting van Hello Kitty.” (NRC)