Terugkijken: College Tour weer van start met Arjen Robben

Het nieuwe seizoen van College Tour is van start gegaan met de dertigjarige topvoetballer Arjen Robben. Hij begint aan zijn zesde seizoen bij Bayern München en zorgde samen met de rest van Oranje op het WK voor een mooie voetbalzomer voor Nederland.

Met Twan Huys en een zaal vol studenten blikte hij terug op zijn schooltijd en zijn voetbalcarrière, vol successen en blessures. We zien een nuchtere jonge Robben die de camera toespreekt, en een vechter op het veld. De uitzending viel in de smaak:

Twitter avatar GoosR Rob Goossens Wat een prachtige College Tour was dit met Arjen Robben. Sprakeloos.
Twitter avatar spooky1611 Sander Nienkemper Mooie college-tour aflevering met onze grootse sporter Arjen Robben! Loved it!

Bekijk hier de hele uitzending:

Op de vraag of voetbal zijn leven is zei de topspeler:

“Voetbal is mijn leven. Maar mijn vrouw en mijn gezin, dat is ook mijn leven. Het is allemaal mijn leven.”

‘Met Van Gaal heb ik een bijzondere band’

Vervolgens zei hij over Louis van Gaal dat hij een bijzondere band met de coach heeft: “Ik heb een bijzondere band met Van Gaal. Ik weet dat de deur bij Manchester United altijd open staat vanwege het contact dat ik met hem heb. Niet alleen als voetballer, maar ook als mens.” Nooit overwoog Robben echter om Bayern München te verlaten. “Ik ben helemaal gelukkig waar ik nu zit”.

Ook ging de voetballer nog kort in op de vele tatoeages die bij zijn collega’s te zien zijn:

Twitter avatar Foetbal247 Football 24/7 Arjen Robben: ”I don’t need tattoos. It’s not my thing” #collegetour