Haagse jihadronselaars opgepakt in Duitsland

De politie in Duitsland heeft gisteren een 32-jarige man en een vrouw van 24 jaar uit Den Haag opgepakt voor het ronselen van jihadstrijders en haatzaaien. Woensdag werd in Den Haag al een 24-jarige verdachte aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De twee mannen worden verdacht van het rekruteren van nieuwe jihadgangers voor de strijd in Syrië en Irak. De politie verdenkt het trio verder van opruiing en haatzaaien met als doel het aanzetten tot terreur. Vier woningen in Den Haag zijn door de politie doorzocht. De 32-jarige man zou een van de twee sprekers zijn geweest tijdens een demonstratie voor terreurbeweging IS in de Haagse Schilderswijk vorige maand. Na afloop ontstond ophef omdat antisemitische leuzen werden geroepen. De 24-jarige vrouw die ook werd aangehouden, is zijn echtgenote, meldt de NOS op basis van bronnen.

    • NRC